Oldalak

2018. augusztus 27., hétfő

Mennyi??

Mindig felmerülő kérdés, hogy mitől is lesz illatos egy szappan? És meddig marad illatos?

Hű ez egy nagyon szubjektív kérdés, mint ahogy a kozmetikai iparban minden. Általánosságban elmondhatom, hogy pl a szappanoknál első benyomás a látvány,- mint pl a párkapcsolatban is. Hiszen ha ránézek és nem fog meg valami, ami tetszik, már lépek is tovább. Utána jön a kémia,- pontosabban a szappanoknál, és kencéknél az illat. És itt lép be totális szubjektivitás. Legyen-e erős illata vagy sem? Na de kérdem én, hogy mihez képest? És a gyártástól számítva mennyi ideig is? Mennyi ideig is vár a polcon, hogy sorra kerüljön, v.  hogy gazdára találjon a termék? 

Az illatolajoknál saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy tartósak.  Szintén tapasztalati alapon mondom, hogy nem érdemes velük spórolni. A mennyi kérdésre a soap calc  receptkalkulátora is választ ad. Érdemes elfogadni, azt az általános szabályt, hogy a kevés az kevés is marad, idővel gyengül. 
Nálam 1kg szappanhoz 30ml. Tartósan illatos! Napokban került kezembe pár régebbi szappan, melyek már bőséggel átlépték a másfél évet, és illatuk nagyon kellemes! 
Persze CP szappanokról beszélek, melyek alap érési ideje is jó ha legalább 2 hónap, sőt csak előnyükre válik ha nyugiban hagyjuk őket még tovább. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése