Oldalak

2012. november 21., szerda

Házi szappan??????

Hahó emberek ébresztő!! Ez most egy hirtelen felindulásból elkövetett bejegyzés lesz! Ma megint találkoztam az emberi tudatlanság egy ékes példájával. Van ugyanis egy web bolt aki tényleg csupa finom mesterséges tartósítószer, színezékmentes kozmetikumokkat, újrafeldolgozott papírárut, és egyéb első ránézésre tényleg egészséges, és környezettudatos  "zöld" terméket árul. És ha már rájuk találtam gondoltam, hogy megnézem, hogy milyen szappanok vannak. Persze mi mást is tehetne az ember, hiszen ez az érdeklődési köröm a hobbim, és úgy általánosságban ezen kattog az agyam. És mit láttam? Majd leestem  a székről, mert hogy "csodákat". Olyan színes szappanokat, mint a rajzceruza készletem. No mondom, ennek a fele se tréfa nézzük már meg ezeket jobban. Rákerestem a gyártó cég honlapjára. Az alábbiakat találtam:
"A termék kizárólag növényi alapanyagokból áll a festékeket és az illatanyagokat is beleértve. A növényi alkotórészek egyben hatóanyagok is." No de kérdem én, milyen növényi festőanyaggal lesz lila, piros, hernyó zöld szappan? És mi az, hogy nincs feltüntetve csak annyi, hogy "színezőanyag"? Csókolom az miből van? Eszik, isszák? Tudom, tudom én még csak kezdő vagyok a szakmában, de az ilyenektől a falra tudok mászni. A népbutítás felsőfokon! És milyen illat az az erdei gyümölcs és fahéjas alma? És ne beszéljünk már advent, és karácsony illatú természetes illóolajokról se! Lehet mézeskalács illata egy szappannak, de az tuti, hogy mély barnás színű lesz a belerakott őrölt fahéjtól, szegfűszegtől, illetve az ezekből készül 100%-os tisztaságú illóolajoktól, pláne egy kis narancs illóval megbolondítva. És minek egy szappanba pálmasav? Hiszen anélkül is remekül működik? ÁÁÁÁ Emberek ne higgyetek az ilyeneknek!! Persze tudom ám én, hogy sokkal csábítóbb egy csili-vili színes, jó erős szagú szappan, de azok nem a természetes anyagoktól olyanok. És ha már erre az útra lép Valaki ne tegye már ezt magával! Olyan jól meg lehet szokni, hogy nincs minden agyon illatosítva! Annyi jó természetes illat van, csak észre kell venni!

4 megjegyzés:

  1. Köszi! Nekem is jólesett! :-)

    VálaszTörlés
  2. Jajj, ez olyan, mint amikor a cukorkászacsira ráírják errefelé, hogy zsiradékot nem tartalmaz!! Nem is! Majd a szervezetben alakul át zsirrá.

    VálaszTörlés
  3. Lily tudom, hogy széllel szemben harcolok! Igyekszem a legjobb tudásom szerint, szerintem legjobb alapanyagokból tényleg bőrbarát, már-már ápoló hatású háziszappanokat csinálni. Ami ugye egy kicsit ellentmondás is, hiszen a bőr az egy savas felület, a szappanok pedig lúgosak. Hiszen azzal készülnek, azzal készítették már ükanyáink is. (bár ők még hamulúggal) De szerintem ennek ellenére nem is volt ennyi bőrrákos, és egyéb bőrnyavalyával küzdő ember, pedig vidéken akár hajnaltól napestig a nap égette, a szél szárította a bőrüket.

    VálaszTörlés