Oldalak

2012. augusztus 17., péntek

2. Toffifi :-)

Legalábbis ezt a nevet kapta a Páromtól. Bár volt egy kedves ismerősöm akit inkább libamájjal töltött csirkemellre emlékeztetett. :-) Jó móka a szappankészítés!! Ja és nem említettem, hogy egy igazi meglepetés szappan. Ugyanis készítés közben olyan reakciókat láttam, hogy fogalmam nem volt, hogy mi lesz a végeredmény. Egyáltalán lesz-e végeredmény? Összeáll-e szappannak?
Az alapja mint a legtöbb szappanomnak olivaolaj. Került bele még pálmaolaj, szőlőmagolaj, sárga agyag és az extra kényeztetésről hársméz, shea vaj, és a kakaó vaj gondoskodik. Folyadékként hársfa főzet került bele.Illata kubebabors. (enyhén citromos) Díszítésénél kakaó port használtam. Most 3 napos, még egy kicsit ragad a méztől, és ahogy látom ez egy lassan érő szappan lesz. Legalább 5-6hét. Viszont utána tuti nagyon finom lesz minden bőrtípus számára.


Shea vaj: szuper ápolóolaja a bőrnek, és kemény állagot biztosít a szappanban. Igen magas az A és E vitamin tartalma. Szuper a száraz és öregedő bőrre, hatékony az ekcéma és pikkelysömör ellen. Nagyon jól regenerálja a bőrt, és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Kakóvaj: nagyon kellemes csoki illata van. Keményíti a szappant, és lágyabbá teszi a bőrt, csodaszer a száraz bőrre. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése