Oldalak

2012. augusztus 24., péntek

Rózsaszín rózsa szőlőmaggal

Álmodtam egy merészet!

De nem árulom el, hogy mit! Ha sikerül megvalósítanom, elérem vele a célom, Ti lesztek az elsők, akikkel megosztom. 

Addig is hoztam megint egy új szappankát. Illata, és tartalma szinte megegyezik a "Nő" szappanommal. Rózsaszínagyag, és szőlőmag őrlemény gondoskodik a bőr táplálásáról, geránium illó pedig a varázslatról. (egyenlőre még nem tudok vele betelni, bocsánat) És ha már rózsamuskátli, akkor adja magát a forma is:




A fentieken kívül tartalmaz még olívaolajat, pálmaolajat, kókusz olajat, szőlőmagolajat, ricinus olajat, extra kényeztetésnek shea vajat, és kakaó vajat.


"Bőrápolásra a legkiválóbbak a tiszta hidegen sajtolt 100%-os növényi olajok, amelyek bőrre gyakorolt hatása attól függ, hogy milyen növényből nyerték ki őket, és milyen hatóanyagok találhatóak meg bennük. Ezzel magyarázható az, hogy egy természetes növényi olaj akár szárító hatású is lehet.
A növényi olajokról még tudni kell, hogy maradéktalanul felszívódnak (ki hosszabb, ki rövidebb idő alatt), és a felszívódás után soha nem hagynak hátra zsírfényt - ellentétben a kőolajszármazékokkal. A bennük lévő hatóanyagoknak köszönhetően a hatásmechanizmusuk alapján a következő csoportokat különböztetjük meg:
 
  • gyulladásgátló (pl.cickafarkolaj, ligetszépeolaj, szőlőmagolaj, mogyoróolaj)
  • antioxidáns (pl. szőlőmagolaj, sárgabarackmagolaj, avokádóolaj, makadámiadió olaj)
  • ránctalanító-rugalmasító (pl. avokádóolaj, búzacsíraolaj, sárgabarackmagolaj, jojobaolaj)
  • faggyúmirigy szabályozó olaj (szőlőmagolaj, csipkebogyómag olaj, ligetszépeolaj)
  • harmonizáló (sheavaj, jojobaolaj, sárgabarackmagolaj)
  • fitohormonális (pl. borágóolaj, szőlőmagolaj, szójaolaj, ligetszépeolaj)
  • regeneráló (kakóvaj, sheavaj, makadámiadióolaj, mandulaolaj, pórsáfrányolaj, sárgabarackmagolaj, olívaolaj, búzacsíraolaj)

Egyszóval a bőr állapotát - legyen az bármilyen formában "elhajolva" valamely kóros irányba - bizonyos növényi olajok normalizálni képesek. Akkor is ha "száraz", és akkor is, ha "zsíros"."

(forrás: Antal Vali)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése