Oldalak

2012. december 16., vasárnap

adventi gondolatok

Ma mikor meggyújtjuk az adventi koszorú harmadik gyertyáját, kicsit lassítsunk le! Komolyan mondom!
Nem számít, hogy milyen ajándék  kerül a karácsonyfa alá, sőt! A lényeg a szeretet, az együttlét lenne!
Nézem a tébolyult embereket a plázák környékén, már a parkolóhelyért is vérre menő harcokat vívnak. Aztán látszólag ész és értékhatár nélkül vásárolnak. Sajnos. Tudom, tisztában vagyok vele, hogy ez a világ ilyen. Csak az számít, hogy milyen márkájú ruhát hordasz, milyen "okostelefonod" és egyéb kütyüd van. És ez elszomorít. Persze erre az ember idővel érik meg. Pár évvel ezelőtt még én is inkább adtam az ilyen földi hívságokra, habár márka függő sosem voltam szerencsére. Még az én gyerekkoromban trapper farmer, a kék 3 fehér csíkos Adidas cipő, (ami nekem sose volt) ill. a vastag talpú Puma cipő (ilyenem volt, és én voltam a királylány) volt a menő. Nem mondom, hogy az jobb világ volt, hiszen az emberiség fejlődésének más fázisában voltunk. De talán élhetőbb. Az biztos, hogy sokkal lassabb, és azt hiszem, hogy sokkal biztonságosabb. Bár lehet, hogy egy gyerek számára a rossz dolgok nem tűntek fel, éltem a lakótelepi gyerekek paradicsomában. Nem ittunk, nem bagóztunk, drogról maximum csak az amerikai filmekben hallottunk. Lehet, hogy szerencsés voltam, jó helyen, jó időben! De ezért a gyerekkorért mindig hálás leszek!

No most, hogy ilyen hosszú bevezetést írtam térnék vissza az adventi koszorúra. Idén hagyományos színű gyertyákkal díszítettem: 3 lila és 1 rózsaszín. Ma a 3. adventi vasárnapon kell meggyújtani a rózsaszínű gyertyát, melynek szimbolikus jelentése a bűnbocsánat. Ezért is kértelek Titeket, kedves olvasóim, hogy egy pillanatra álljatok meg! Gondoljátok végig az idei éveteket, akik megbántottak Titeket, azoknak bocsássátok meg. Ma elég még gondolatban, de ha van rá mód, akkor akár ma, akár holnap-holnap után, de szóban is. És a másik oldalt se felejtsük el! Meg kell tanulni bocsánatot kérni! Tudom, hogy rohanunk, és sok esetben észre sem vesszük, hogy Valakinek a lelkébe tiportunk. De ha tudjuk, hogy valakit megbántottunk igenis tessék bocsánatot kérni. Tudni kell bocsánatot kérni, mert csak akkor fogjuk tudni elfogadni más bocsánat kérését is.
Szerintem!

Lehet, hogy idén többször nem jövök, és így most ezúton kívánok nagyon békés, boldog karácsonyi ünnepeket, szeretteitek körében! És ne felejtsétek az együtt eltöltött idő a legdrágább ajándék, amit adhattok, és kaphattok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése