Oldalak

2013. április 14., vasárnap

Születésnap

Eltelt egy év az első szappanom elkészítése óta! Hogy rohan az idő?? Szinte hihetetlen! Tavaly év elején találtam rá erre a hobby-ra, - bár idővel ez annál talán kicsit több lett! Nagyon szeretem csinálni! Olvasgatni, az alapanyagokat, hatóanyagokat tanulmányozni, majd recepteket kitalálni, és aztán megvalósítani. A mai napig hihetetlen a kémia. Hogy egy csomó folyékony olajból, hogy lesz egy kellemesen habzó, kellemesen illatozó, ápoló tisztálkodószer. Az első szappanom elkészítésének izgalmát a mai napig nem felejtem el!  Egy éve iktattam ki az életünkből a tusfürdőket, és a mosószereket. Sajnos a munka mellett még nem találtam meg az igazi sampon, és mosogatószerem, ill. van néhány "hagyományos" bolti tisztítószer amit még használok. Ezekkel egyenlőre még nem tudtam szakítani. Gyarló vagyok! 
Íme az elsőszülött:
Azt persze csak mellékesen jegyzem meg, hogy egy évvel ezelőtt ilyenkor már bőven virágzott az orgona! Napra pontosan! Pont ez a virág adta meg az utolsó lökést, hogy belevágjak. A kedvenc virágaim egyike, és szerettem volna, ha ilyen illatú szappanom lesz. Persze orgona illó csak szintetikus illatolajban létezik, ezt persze, mint kezdő még nem tudtam. De ettől függetlenül minőségi változást hozott a bőrömnek, hogy már nem sls tartalmú fürdőszert használtam. És milyen érdekes az ember! Az elején hiányoztak az erős illatok, színek. Ma már inkább zavarnak, ha néha elcsábulok egy boltban megszagolni egy-egy készítményt. 
És még pár szó azokról akik bátorítottak. Igazán hálás vagyok nekik, hogy idegenként belecsöppenhettem egy fórumba, nem zavartak el, segítettek, bátorítottak, barátokat leltem. Néhányukkal azóta  szorosabbra fűztük ismeretségünket, személyesen is ha van rá mód találkozunk. Kicsit ugyan szanaszét vagyunk az országban, de megoldjuk! Munkámból adódóan elég sokat jövök megyek, és kapcsolom össze a kötelezettségeket a kellemes találkozókkal. Ezer hála és köszönet! 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése