Oldalak

2012. augusztus 29., szerda

Zöld tea

Nem szappannal kapcsolatos téma,

bár készítettem már zöld teás folyadékalapú szappant is. Én érdekesnek találtam, ezért megosztom veletek is:
"Az Izraeli Műszaki Egyetemen nemrégiben készült tanulmány arról számol be, hogy a zöld tea – a már eddig is ismert, számos jótékony hatása mellett – még a rossz lehelet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.
A zöld tea eddig felismert előnyei között szerepel a rák és a szívbetegségek kockázatának, valamint a koleszterinszintnek a csökkentése, továbbá a Parkinson- és az Alzheimer-kór ellen nyújtott védelmező hatása is. Az Archives of Oral Biology című lapban megjelent tanulmány pedig arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy ez a csodás nedű különféle, a szájjal kapcsolatos problémák esetében is igen hatékony. A polifenol olyan vírusellenes összetevőket tartalmaz, ami védelmet nyújthat az influenza ellen, emellett – kénes illatának köszönhetően – a rossz leheletet is megszünteti. Az már szinte csak hab a tortán, hogy a zöld tea kortyolgatásával csökkenthető a fogszuvasodás, és a dohányzás által előidézett gyulladásos szájbetegségek kialakulásának esélye is."
Akár lehetne tea reklám is, de mivel márkát nem jelöltek meg, úgy gondolom nem az. Ki hogyan szereti igyon sok zöld teát, mivel a folyadék bevitel fontos, és a fenti cikkből pedig kiderült, hogy nagyon egészséges is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése