Oldalak

2019. június 5., szerda

Kavics próba 1. 2.

Van egy öntőforma, sokaknál látom, és tetszik! Megkérdeztem, és egy kedves ügyfelünktől kaptam kölcsön egyet. Általában minden sarzs szappanom más receptúrával készül. Féltem is ezt a kreatív szabadságot feladni, és hivatalossá tenni, lekorlátozni. 
Na szóval az első körben túl sok színt tettem az alapmasszába, így elvesztette a kontrasztosságát, nem is nagyon mutogattam.
A második körben már jobban figyeltem, még ez sem tökély, de már vállalható. 
Mivel mostanában nem sok szappant készítek, így igyekszem az újdonságokat is abba a pár darabba sűríteni, tesztelni is. Újdonság volt, hogy tettem bele cetilalkoholt.  Ezt egy számomra példaképnek számító kedves, profi szappanosnál láttam. 
Összetétele: kókuszsír, shea vaj, pálma zsír, kakaóvaj, sztearinsav, cetilalkohol, oliva olaj. Illatnak bodza virág illat került bele, színét pedig az Eazy Colour színekből a sárga, a hot pint, és az orange blend adja. Na igen, ezekkel még gyakorolni kell. Eltalálni, hogy pont csak annyi masszát, és annyira színezzek, ahogy elterveztem. 
De a végeredmény már vállalható. Itt-ott kicsit "megpattogzott" a kavicsom, meg lehetne kontrasztosabb is. A formát teszteltem, másoknál tetszik, nekem nem lesz ilyenem. Azt hiszem, hogy az én világom a tömbszappan. Szóval a következő valószínűleg majd olyan lesz! 


 Update: szuper krémes, fantasztikus kemény szappan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése