Oldalak

2020. október 17., szombat

Karácsony 2020/5. Ördi szappan

 S, hogy miért kapta ezt a nem túl hízelgő nevet? Barátosnő kollegina meglátta, és közölte, hogy ez olyan ördögös, hiszen van benne piros, fekete. Kicsit vágytam, egy egyszerű szappan mintázásra, nosza vegyük el a swirl botot. Az egyik szappanos csoportban említették, hogy piros színt elő lehet állítani magenta és narancssárga mica keverésével, - ez adta az inspirációt. És ha piros, legyen piros grapefruit - cukornáddal illata. Gyümölcsös, édes, - kell ennél több? 

Színezéshez még orvosi szenet és titán dioxidot használtam. Majd több részben csorgattam a ládában az alapmasszába. Itt került sor a jó keverés, kavarásra. Be kell, hogy valljam, sose jegyzem meg, hiszen nincs jelentősége, nem kell sok példányban replikálnom. 

Jó ez az illat, nem gyorsított, nem igazán okozott gondot. 

Receptje:


Mivel ez is téli szappan, így került a tetejére fújós ezüst glitter, - valahogy én nem tudom ezeket megunni. És igen az első fürdéskor le fog róla mosódni, de olyan jó kézbe venni őket. Egy pici glitter, és máris jobb kedve van az embernek! :-) Legalábbis szerintem!

A tömb tetejének kialakításával kicsit bajban voltam, szerettem volna valami újat kipróbálni. Azt hiszem, egynek elmegy, de nem a kedvencem. 

Olyan ez a 24 óra várakozási idő, mint mikor az ember vizsga után várja az eredményt. Egész nap rezgős a gyomortájékon, sikerült, jó lesz-e? Nem kavart-e be a kémia? Vagy a csillagok állása? Megunhatatlan élmény, így hobbistaként! Felvágva, szélezve, kicsit szebb háttér elé téve. Jó tapintású, jó illatú! De tényleg, egyszerre ott a kicsit fanyar, ugyanakkor édes! 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése