Oldalak

2021. május 24., hétfő

Aleppo megint megcsavarva egy kicsit


 Még december végén készítettem el az én aleppo szappanom. Azóta rájárok, nézegetem, "tapogatom", hogy mennyit változott az állaga, Ha vissza kerestek a blogban, megtaláljátok, hogy milyen is, és hogy készült. 

Na de azóta jött ez a vegyes lúgozás téma az életembe. Minden szappan receptem átszámolom, és így készítem. Egyik este hasított belém a gondolat, hogy ácsi, na de mi lesz aleppoval, - hát ezt bizony ki kell próbálni! Majd a gondolatot tettek követték, így született meg az a recept. 20cm hosszú, 6x9cm-es álló szappanöntő ládába.

80% Extra szűz olíva olaj   600g

20% Babérmag olaj            150g

30% Folyadék                     225g (deszt víz)

90% NaOH                           79g

10% KOH                             12g






Sajnos a fénykép nagyon eltorzítja a színét, hiszen  zöldes, drappos, akárcsak a szárított babérlevél. Most várom az év végét, és összehasonlítom majd a csak nátrium hidroxiddal készült másik aleppo ihlette szappanommal.

Update: 2021.06.21.
Elővettem kipróbálni egyet, de még nem az igazi. Krémes, apró bubis a habja, viszont a felülete még nyálkás, könnyen puhulós. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése