Még december végén készítettem el az én aleppo szappanom. Azóta rájárok, nézegetem, "tapogatom", hogy mennyit változott az állaga, Ha vissza kerestek a blogban, megtaláljátok, hogy milyen is, és hogy készült.
Na de azóta jött ez a vegyes lúgozás téma az életembe. Minden szappan receptem átszámolom, és így készítem. Egyik este hasított belém a gondolat, hogy ácsi, na de mi lesz aleppoval, - hát ezt bizony ki kell próbálni! Majd a gondolatot tettek követték, így született meg az a recept. 20cm hosszú, 6x9cm-es álló szappanöntő ládába.
80% Extra szűz olíva olaj 600g
20% Babérmag olaj 150g
30% Folyadék 225g (deszt víz)
90% NaOH 79g
10% KOH 12g
Sajnos a fénykép nagyon eltorzítja a színét, hiszen zöldes, drappos, akárcsak a szárított babérlevél. Most várom az év végét, és összehasonlítom majd a csak nátrium hidroxiddal készült másik aleppo ihlette szappanommal.
Update: 2021.06.21.
Elővettem kipróbálni egyet, de még nem az igazi. Krémes, apró bubis a habja, viszont a felülete még nyálkás, könnyen puhulós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése