Oldalak

2012. augusztus 13., hétfő

1.Himalája sószappan

Eldöntöttem, hogy itt majd csak az új szappanjaim mutatom meg. Első számú lett a sószappanom. És miért pont Himalája só? Mert szabályozza a bőr kémhatását. Vannak akik úgy használják, mint egy arckrémet, benedvesített arctörlőpárnával visznek fel belőle és egész nap rajta hagyják. Aztán van aki csak fürdéskor felhabosítja az arcán és a végén lemossa. Ötleteket lehet adni, és aztán mindenkinek ki kell tapasztalnia saját bőrének mi a jó.
Ebben himalája só van nagyon liszt szerűre összeőrölve. Van még benne kókuszolaj, oliva olaj, napraforgó olaj, szőlőmagolaj és extra kényeztetésnek shea vaj, és kakaóvaj. Az egész szappanmassza tömegének 70%-a a só.
Elsősorban pattanásra hajlamos kevert bőr típussal rendelkezőknek ajánlom, napi és kúraszerű alkalmazásra. Érdemes ekcémával rendelkezőknek is kipróbálni- még mindig sokkal egészségesebb megoldás lehet, mint bármely szteroidos krém.


Szőlőmagolaj: Anélkül táplálja a bőrt, hogy zsíros után érzet maradna. A legjobb az érett, száraz bőrre. Tele van E vitaminnal, és magas antioxidáns tartalmának köszönhetően nagyon jó az öregedő bőrre. Javítja a bőr rugalmasságát, regenerálja a kollagén szöveteket. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthociánokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procianidin a C- és B-vitamin többek között a ma legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns.

Olíva olaj: Az olívaolaj helyreállítja a legszárazabb bőrt is, allergiások, ekcémások is használhatják. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a bőr mélyebb rétegeiben . Az olívában található esszenciális zsírsavak hatására sokkal kevesebb zsírt kell kiválasztani a pórusoknak, és könnyebbé válik a bőr öntisztulása. Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását.


2 megjegyzés:

  1. Rózaszín Himalája sószappant használok, készen veszem. Az ételbe is azt teszem.

    VálaszTörlés
  2. Igen Lily az ennek a szappannak az alapja. Jó nagy szemű fajtát veszek én is, és őrlöm össze, mert már ezt is hamisítják! Mint mindent!

    VálaszTörlés