Oldalak

2012. szeptember 17., hétfő

Növő hold



Két hete írtam a fogyó holdról. Tegnap új hold volt, új ciklusát kezdte meg ezen égitestünk. Ellenben a múltkori bejegyzésemmel, ez az időszak a befogadás, felhalmozás, regeneráció ideje, ilyenkor energiagyűjtésre van szüksége minden élőlénynek. Az energia befelé irányul.
A nehéz szellemi és fizikai feladatokat most lehet a legjobban megoldani.
Így a növő Hold idején érdemes időt szánni a mozgásra, friss levegőn tett kirándulásra, sétára. Sportot kedvelő embereknek az edzésre.
Hölgyeknek ajánlott ebben az időszakban igénybe venni fodrászt, kozmetikai kezelést, nyugtató masszázst.
Ügyelni kell az étkezésre: a növő Hold időszakában ugyanis könnyebben hízunk, testünk ilyenkor a felhalmozásra koncentrál. Táplálkozásunkban ebben az időben még inkább figyeljünk a fontos tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok bevitelére. Hatékonyabban tud raktározni a szervezet, sőt, még gyógyszereink hatásfoka is megemelkedik. A sebek gyorsabban gyógyulnak, megnő a szervezet öngyógyító képessége.  Igyunk elegendő vizet, mert testünk ilyenkor fokozottan hajlamos a vízvisszatartásra. Minden, amit növő Hold idején testünk erősítéséért teszünk, jóval hatékonyabb, mint ha ugyanezt más holdfázisra időzítenénk.
Kertészkedőknek most érdemes ültetni, metszeni. Most gyökeresednek könnyen a növények, itt az ideje az őszi átültetéseknek is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése